Eräs ihmispersoona.

On ihmisiä, joita katsoessa näyttää kuin he uskoisivat koko maailman pyörivän juuri heidän ympärillään. Aurinkokuninkaita, sellaisiksi heitä voisi kutsua. Heidät voi sijoittaa erilaisiin paikkoihin ja pohtia, miten he käyttäytyvät.

 

Ota nukke ja laita se sairaalaan.

 

Aurinkokuningas istuu sängyn kulmalla. Hänellä on ihan pieni vaiva. Ehkä jalassa pieni murtuma, joka on pakottanut hänet jäämään jostain syystä osastolle. Jalka on tarvinnut kenties pienen leikkauksen? Tässä maailmassa aurinkokuningas ei havaitse olevan muita potilaita talossa kuin hän itse. Hän on kärsimätön, koska hoitajat eivät huomaa häntä ensin. Hän ei ymmärrä, mitä varten hoitajat tai lääkäri on kiireinen, eikä jää nimenomaan hänen luoksensa jutustelemaan pitkiksi ajoiksi. Aurinkokuningas on selkeän sorron kohteena. Kohtelu on jotenkin väärää, ja hän soittelee kaikille ystävilleen yhtä mittaan ja valittaa, miten huono kohtelu on. Hän ei kuuntele, mitä hänelle sanotaan, vaan alkaa saman tien puhumaan toisten sanojen päälle ja kertomaan millainen olo juuri hänellä on.

 

Ota nukke ja laita se toimittajaksi.

 

Julkisuus imartelee. Ihminen voi helpolla uskoa olevansa jotain suurta ja tärkeätä kaiken keskellä. Hänen näyttelee välittävänsä muista, mutta oikeasti hän vain käyttää näitä hyväkseen, jotta voi edetä urallaan tai hyötyä muulla lailla. Hän uskoo, että kaikki tuntevat hänet ja että nimenomaan hänet pitää muistaa aina ja kaikkialla. Julkisuuden tavoittelu on osana tämän aurinkokuninkaan elämää.

 

Ota nukke ja laita se hotelivieraaksi.

 

Aivan. Onko sinulla ollut venäläisiä naisia hotellissa naapurihuoneessa juhlimassa? He eivät välttämättä ole aurinkokuninkaita, mutta täyttävät kyllä sinänsä kriteerin pitämällä kovasti melua ja ääntä miettimättä, että paperiseinien takana on muitakin ihmisiä. Mutta nämä luuskat täyttävät myös ehdon turistit rellestämässä vierailla mailla mitä lystää. Varo näitä!

 

Ota nukke ja laita se bussiin.

 

Aurinkokuningas vieressäsi bussissa. Olet todellinen ongelma hänelle. Hän valittaa kaikesta ja antaa ymmärtää, että sinun pitäisi täydessä bussissa siirtyä seisomaan jonnekin kauas ja antaa takapenkin mittaisen paikan kokonaan hänen käyttöönsä. Olet riesa. Sen lisäksi sinulle voi valittaa kaiken maailman asioista maan ja taivaan välillä, sekä kerto kovalla äänellä, miten epäkunnioittavia kaikki bussissa ovat. Ja että kuljettaja ei osaa ajaa ja kunnioittaa liikennesääntöjä. Oletko koskaan tavannut tätä ihmistä. Toivottavasti et tapaakaan!

Toivottavasti et koskaan joudu kohtaamaan tätä nukkea luonnossa.