Kun selaa blogeja huomaa monissa yhden yhtäläisyyden. Paljon kuvia, vähän sanoja. Varsinkin ulkomaalaiset suositut blogit ovat paljolti vain kuvia vaaatteista ja kauniista naisista - harvoin mitään mielekästä asiaa.

Monet suomalaiset blogit seuraavat samaa trendiä. Jos muutaman sanan on jaksanut kirjoittaa kuvien sekaan, niin niissä on äärimmäisen vähän sanottavaa. Korkeintaan kliseitä. Mietin miksi blogit, jossa oikeasti on muutakin sisältöä kuin pinnallisia vaatteita ja muodin oikkuja ovat niin vähissä. Toki kuvien ottaminen on kiehtovaa ja vaativaa; kuviin usein liittyy käsittelyä ennen kuin ne voi laittaa sivulle näytille. Tuo kaikki tuo iloa ja kieltämättä sivut ovat kauniiman näköiset, kun niillä on paljon kuvia. Mutta samanlaisia sivuja on miljoona. Jaksaako joku oikeasti katsella samoja kuvia päivästä päivään? Jotkut selvästi jaksavat. No en halua sanoa, että kuvat sivulla olisivat tylsä asia, vaan että sivun tekstisisältöön voisi monissa tapauksissa panostaa hieman enemmän. Löysin selailun jälkeen vain yhden sivun, jossa kuvat ja teksti olivat tasapainossa. Sivu oli kaunis. Se kertoi eräästä anoreksiaa sairastavasta tytöstä joka halusi parantua. Uskon, että hän myös paranee ongelmastaan.

Katson omaa blogiani. Vähän kuvia. Vähän glamoria. Paljon mielipiteitä tekstinä. Osaan tuottaa kuvia. Osaan maalata ja osaan käyttää kameraa melkoisen hyvin. Mutta minulla ei ole mielihalua täyttää sivuani kuvilla. Täytän sivuni paljon mielummin tekstillä, joka ei kiinnosta ketään, koska se ei sisällä mitään eroottista tai koska se ei käsittele päivän muotia tai sisällä ruoka-ohjeita.

Miksi hyviä miesten pitämiä blogeja on niin vähän? Ovatko ne kadonneet muodin ja ruokien suurtarjonnan alle. Naisten suuremman sosiaalisen verkostumisen taidon alle. Kadonneet sinne jonnekin.

Näitä kysymyksiä on hyvä miettiä. Tässä oli minun mietintäni.